SAARISTOLAIVURI

Tampereen Navigaatioseura

SAARISTOLAIVURI

74 74 katsoi tätä

Saaristolaivurikurssi antaa perustiedot ja -taidot turvalliseen liikkumiseen sisävesillä ja saaristossa. Noin 30 tuntia kestävään kurssiohjelmaan sisältyy mm.


  • matemaattinen maantieto
  • merikartta ja sen käyttö
  • kompassi ja sen virheet
  • optinen paikanmääritys
  • maisema-, sumu- ja pimeänavigointi
  • veneilijää koskevat vesiliikenteen säädökset


Kurssit johtavat Suomen Navigaatioliiton valtakunnalliseen tutkintoon. Hyväksytty tutkintosuoritus antaa Tampereen Navigaatioseuran jäsenyyden loppuvuodeksi. Seuran jäsen saa saaristolaivurin arvonimen ja diplomin sekä oikeuden pätevyysviirin ja muiden arvotunnusten käyttämiseen. Pääsyvaatimuksena kurssille on 15 vuoden ikä.


Vuosittain on yleensä tarjolla kolme kurssiajankohtaa, joista voi valita parhaiten itselle sopivan. Yhden lukukauden kestävät syksyn ja kevään kurssit pidetään 13 peräkkäisenä keskiviikkoiltana kahden tunnin jaksoina. Jos kysyntää on riittävästi, järjestetään tiiviimpää opiskelumuotoa haluaville lisäksi keväisin sama oppisisältö muutaman viikonloppu-istunnon muodossa. Kurssit päättyvät tutkintotilaisuuksiin, jotka pidetään syksyn kurssin osalta joulu- ja kevätkurssien osalta huhtikuussa.


Seuraava kurssi/tentti


Seuraava kurssi alkaa 20.1.2021 klo 17.00 Pajasaaressa.


Seuraava tentti 11.12.2020 klo 18 .00 TAKK:lla.


Ilmoittautuminen


Kurssimaksu 170 euroa sisältää:


  • Opetuksen kurssilla
  • Kurssimateriaalin: Saaristonavigoinnin oppikirja, Carta Marina -harjoituskartta, loistoluettelo, astelevyn, harppi ja viivotin (arvo n. 80 €)
  • Kurssilaiset liittyvät samalla Tampereen Navigaatioseuran oppilasjäseneksi, jolloin seuran liittymismaksu (150 €) ja ensimmäisen vuoden jäsenmaksu (50 €) sisältyvät kurssin hintaan


Saaristolaivurin tutkintomaksuna Suomen Navigaatioliitto perii tenttin osallistuvilta erikseen 20 €.


Saaristolaivurin diplomi maksaa 15 €.


Ilmoittautuminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva sähköpostiosoite. Sinut on hyväksytty kurssille, kun olemme vastanneet viestiisi ja vahvistaneet ilmoittautumisesi.

Lisätietoja

Tutkinto-Koulutus: - molemmat

Koulutuspaikan tyyppi - koulutustila

 

Päivä ja aika

20.01.2021 klo 17:00 to
31.12.2021
 

Koulutuksen tyyppi

 

Aihealue

Jaa somessa kavereille